Tuigdorp van Wilders, dejavu van PvdA?

(Geschreven: 14 februari 2011, 14:31 – Laatste update: 28 februari, 22:15)

Hallo Bloggers en niet-Bloggers,

NEDERLAND – Deze week blafte de PVV weer iets in de zin van een “Tuigdorp”. Een mini-dorp waar alle aso’s naar toe moeten. “Daar worden ze in wooncontainers geplaatst. Als het om minderjarigen gaat, moet ook hun familie mee. Zet al het schorriemorrie maar bij elkaar,” zei onze grote blonde vrind in de Telegraaf. En het moet flink eind uit de bebouwde kom zijn. Wilders zegt ook dat sober moet zijn, maar het moet ook geen gevangenis worden vindt hij. Iedereen mag erin en eruit. Dit bestaat ook al in Zwitserland, dit worden skaeve huse genoemd die aan de rand van steden bevinden. Enfin, zet alle tuig bij elkaar en zet er dorp achter en je hebt Tuigdorp.

Doen CDA en VVD mee? Ik zeg … nee.

Volgens VVD verplaats je het probleem alleen maar, en volgens het CDA bestaan er al regels voor dit soort lui, zoals een gebiedsverbod of een verplichte verhuizing. En zelfs minister-president, Meneer Rutte, voelt weinig voor: “Die tuigdorpen zijn er al. Dat zijn gevangenissen, hij wordt op zijn wenken bediend.”

Tuigdorpen? Die bestaan!

Volgens de Telegraaf bestaan deze serieus al. Er werd namelijk al kleinschalig geëxperimenteerd in Nederland (O.a in Amsterdam en Tilburg), maar dat liep nergens op uit. PowNews heeft hier een reportage over gedaan.

Wilders en WOII

Een dag later komt er op de site van Joop.nl een riskante cartoon met Wilders in de hoofdrol als nazi-officier en de buitenlanders als de ‘Joden’, die naar aparte douches (de aso-dorpen) worden gebracht. Wilders is hier niet blij mee en dreigt dat als deze tekening niet wordt verwijderd van de site, dat hij dan niet met het debat meedoet in het VARA-programma Pauw & Witteman, want Joop.nl is een onderdeel van de VARA. Francisco van Jole, eindredacteur van Joop.nl: “Ik snap dat hij boos is, zo’n cartoon is voor niemand leuk om te zien als het over jezelf gaat. Maar het maakt onderdeel uit van het maatschappelijk debat.” Van Jole is niet van plan om de cartoon weg te halen.

Nu pas een prent?

Na wat research ben ik er achter gekomen dat het vorig kabinet, met hetzelfde idee aankwam in 2005! Zag jij een prent? NEE! O ja, een stukje uit de Volkskrant:

Een ruime Kamermeerderheid van CDA, PvdA en VVD wil huurders die ernstige overlast opleveren, gedwongen laten verhuizen naar een containerwoning buiten de stad…. CDA, PvdA en VVD willen dat gemeenten en maatschappelijke instellingen gezamenlijk zorgen voor goede begeleiding van de asociale huurders. Als ze hun leven hebben gebeterd, zouden ze weer naar een normaal huis kunnen terugkeren. Een aantal gemeenten in Nederland beschikt al over “laatstekanswoningen”.

Bron: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/669141/2005/04/25/Kamermeerderheid-wil-aso-s-in-containerwoningen.dhtml; datum: 22 april 2005; geschreven door: ANP

U ziet het. Ik bedoel, u leest het! CDA, PvdA en VVD hadden precies hetzelfde plan, maar plaats van het woord “Tuigdorp”, wat Wilders mooi verwoordde, zegt het vorige kabinet “laatstekanswoningen”. En de SP was ook erg enthousiast in 2008, linkje? HIER!
Ik vind het erg vreemd dat als Wilders met een idee komt meteen heisa er over is, en als fucking PvdA er mee komt, niets aan het handje. En dat terwijl PVV dit idee gewoon heeft gejat!

PvdA

“De ervaringen zijn positief,” zegt SEV-onderzoeker Jeroen Singelenberg. “Overlast verdwijnt en de personen zelf zijn ook tevreden. Ze worden naar hun gevoel met rust gelaten en dat geeft minder stress. Soms neemt het drank- en drugsgebruik af.”
(…)
Vier jaar geleden pleittte de PvdA-fractie al voor asocontainers, maar toen hield het Rotterdamse stadsbestuur de boot af.
(…)
PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst is blij dat de asocontainers in de toekomst ook in Rotterdam kunnen worden geplaatst. “Het lost de problemen van veel mensen. Na aanhoudende overlast kan de rust wederkeren in Rotterdamse straten en buurten.”

bron: http://www.pvdarotterdam.nl/nieuws/nieuws_item/t/positief_advies_voor_asocontainers ; datum: 26 oktober 2009; geschreven door: antti liukku

VARA

De VARA zegt het volgende: “Over goede smaak valt te twisten.”
“Ook in het geval van een cartoon. En de meningen op Joop.nl zijn niet per definitie ook de mening van de VARA. Wij duwen de PVV zeker niet in een nazihoek, zoals Wilders beweert.”

Afloop

Uiteindelijk is Wilders niet naar het debat gegaan van Pauw & Witteman. En op de 24ste van februari is de prent verwijderd vanwege bedreigingen: Er kunnen zich echter situaties voordoen waarin het veiligheidsgevoel van medewerkers dermate wordt aangetast, dat ze niet meer op een goede manier hun werk kunnen doen. Dat laatste heeft bij deze concrete situatie in onze afweging de doorslag gegeven.
Eén van de bedreigingen ging naar Paul de Leeuw, hij was daar niet echt blij mee en sloot zijn late-night show over Francisco van Jole.

En ik eindig met de mooiste woorden van Wilders die Wilders zelf helemaal aan de kant zet:

“Juist een cartoonist, die per definitie prikkelend en satirisch is, moet zich vrij kunnen uiten

bron: http://www.pvv.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=1057&Itemid=1; datum: 16 mei 2008; geschreven door: onbekend

Over The Writtenaar

Ik ben anoniem, en een Blogger. Een ... annonieme Blogger. Bekijk alle berichten van The Writtenaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: