Samuel Koch blijft waarschijnlijk verlamd

Update: 7 december 2010, 21.13

BERLIJN – Misschien als ik u de naam Samuel Koch (23) vertel zegt u dat niets, maar op Twitter gaat het als een razend vuurtje. Wat begon met een wed in het zaterdagavond programma van ZDF eindigde in een drama.

Wetten, dasss…?

Koch wedde dat hij binnen vier minuten over vijf rijdende auto’s kon springen met springveren. Hij was al bij auto drie. Maar toen ging het mis. Samuel sprong en viel eerst met zijn nek op de grond. De uitzending stopte en er werden muziekclips uitgezonden. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een programma gestopt wordt tijdens een uitzending.

Ziekenhuis

Koch werd zwaargewond naar het ziekenhuis in Düsseldorf gebracht. Hij is zondagmiddag geopereerd wegens ernstige schade aan zijn halswervelkolom. De doktoren kunnen nog niet zeggen of operaties gelukt is, want na de operatie reageerde hij niet op prikkels. Zij hopen dat de verlamming van korte duur is. Koch is buiten levensgevaar, maar is wel op de intense of care in een kunstmatige coma.

Verlamd?

Koch is weer ontwaakt uit zijn coma, hersenschade heeft hij niet, maar ‘volledig herstel is naar ons inzicht zeer onwaarschijnlijk,’  zeiden Kochs artsen dinsdag (7 dec). Door de harde klap op de vloer blijft Koch misschien voor de rest van zijn leven verlamd aan zijn benen en armen.

Repetities

Zondag raakte bekend dat Koch voor het begin van de live-show aan de krant Badische Zeitung had toevertrouwd dat hij tijdens de repetities donderdag al twee keer zwaar ten val was gekomen.
De repetities hadden hem wel een ‘ zekere zekerheid’ gegeven, maar ‘ik ben nog altijd sceptisch’, citeerde de krant de kandidaat. Een woordvoerder van de ZDF gaf toe dat er tijdens de repetities een valpartij was geweest, maar die was ‘totaal niet dramatisch’.

The show must go on!

ZDF heeft besloten om toch door te gaan met het tv-programma Wetten Dass…?. De heer Bellut, programmadirecteur van ZDF, ziet geen reden van stoppen van het populaire programma. Hij zegt wel de tv-show zo veilig mogelijk te maken.

Bidden

Justin Bieber en Robbie Williams waren als gast bij de tv-show, Williams belt steeds om updates. Bieber zei: ‘Bid alsjeblieft voor Samuel Koch en zijn familie, terwijl we wachten en hopen op herstel van zijn gezondheid en veiligheid.’ Hij vraagt zijn twittervolgers om te bidden voor Samuel: #PrayforSamuel .

Beelden

Pas op met kleine kinderen!

Over The Writtenaar

Ik ben anoniem, en een Blogger. Een ... annonieme Blogger. Bekijk alle berichten van The Writtenaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: