(Verhaaltje) Op naar werk

Jacob liep vliegensvlug langs iedereen heen. Met zijn half opgegeten sandwich in zijn linker hand, liep hij door het Centraal Station van Amersfoort. Hij moest naar Utrecht en overstappen in Amersfoort. Waarom heb ik nou geen riem om gedaan? dacht Jacob, terwijl hij probeerde zijn broek hoog te houden. Perron 6. Hij was er. ‘Instappen!’ werd er geroepen met kort daarna een lang gefluit. ‘Chit!’ Links een dakloze, rechts een WNF man die leden zocht. ‘Krantje kopen?’ vroeg de dakloze. Maar Jacob zoefde  langs hem heen. ‘Heeft u tijd?’ probeerde de vrouw ook. ‘Nee,’ zei Jacob gehaast. Dat ziet ze toch? Dom wijf.

Hij sprong zowat de trein en net op tijd, want de deuren gingen net dicht.
De gehaaste man zette zijn muziek op. Voor hem, aan de overkant, zag hij drie jongelui. Eentje zat, de andere twee stonden te brullen van te lachen. ‘Jah, G! Kapot hard was  dat, en toen die ene sletje kwam.’

De rechter die stond had een donker grijze joggingbroek aan, met een wit t-shirt en daarover een leren jack. Zijn vriend aan de linkerkant had een spijkerbroek tot aan zijn knie waardoor je een stukje onderbroek zag. Maar zijn shirt was zo lang dat je zijn onderbroek zag wanneer zat. De gozer op het stoeltje had gouden kettings en een zwarte spijkerbroek. Met daarbij ook een wit bevlekt t-shirt met een jas.
Jacob keek er één recht in de ogen aan.
De politie zoekt nog steeds getuige.

Geschreven door The Writtenaar.

Over The Writtenaar

Ik ben anoniem, en een Blogger. Een ... annonieme Blogger. Bekijk alle berichten van The Writtenaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: