TMF; het verhaal

(Geschreven op: 3 november 2010, laatste update: 6 november 2010)

Het is allemaal erg onduidelijk voor mensen wat er nou precies gebeurd is, én zal gebeuren met TMF.
Ík leg het uit:

Lekken via Twitter

Ongeveer rond negen uur, 3 november 2010 op Twitter, meld het bericht dat TMF de lucht uit gaat.
De heer Mark Koster meldt dit op zijn Twitter.

Mark Koster schrijft op zijn Twitter dat  TMF de lucht uit gaat. Binnen de kortste keren, staat dit op de website van De Pers, Sp!ts en Showbiznewz.nl. En natuurlijk op mijn Blog, maar jah… Als Google die niet kan vinden….
Eerst verschijnt het bericht dat TMF alle VJ’s gaat ontslaan, onder andere ook Sacha Visser. Op de website van De Pers staat de TMF niet zo erg blij is dat dit nieuwtje is uit gelekt.
Na een uurtje ongeveer weet RTL Boulevard dit nieuwtje ook en Elsevier schrijft hetzelfde artikeltje op zijn site. En zo weet bijna heel showbizzland dat TMF weg gaat.

Massa-ontslag

Na veel roddelen en blabla-en is het duidelijk dat er geen ontslagen zullen komen.
“Misschien dat de veranderingen voor een enkeling wel gevolgen hebben, maar massa-ontslagen zijn niet aan de orde,”
vertelt een woordvoerder.
VJ Tess Milne verhuist waarschijnlijk naar MTV, maar  Sascha Visser vertrekt wel. In december 2010 stopt hij Visser, (…) na 3 jaar vind ik het tijd voor iets nieuws.” schrijft Visser op zijn Twitter. Het heeft dus niks te maken met de zender TMF zelf.
“Zijn contract liep af en wordt niet verlengd, maar dat heeft niets met deze verandering te maken. Veronica van Hoogdalem blijft zeker wel, Tess Milne verhuist wellicht naar MTV,” meld een woordvoerder.

Geld te kort?

Er zou ook te weinig geld in het laatje terecht komen. Daarom zou er mogelijk een massa-ontslag komen. Dat zou weer komen doordat er te weinig kijkcijfers zouden zijn en te weinig reclame-inkomsten. Ook dit is niet waar meldt de woordvoerder van TMF: “TMF wil interactiever worden en meegaan met de mogelijkheden die internet biedt.”

Digitaal en online

TMF stopt! Of toch niet? Dat zijn de titels nu op internet. Het is allebei waar:
“Wij zien een toekomst voor TMF als interactieve zender en willen daar ook in investeren. Jongeren zitten op de digitale snelweg, ze willen on demand kijken, clips aanvragen, direct doorklikken naar iTunes als ze iets zien dat ze bevalt.” Dit zei ook een woordvoerder van TMF.

De Nederlandse muziekzender stopt met uitzenden. Wanneer is niet goed bekend. Op de website van TMF staat: ” (…) Vanaf april 2011 kan je TMF digitaal vinden, (…)” . Maar op nieuwssites krijg men te lezen: “per 1 januari.”

Comedy Central, Nickelodeon en meer…

BELANGRIJK WEETJE: MTV Networks Nederland beheert: MTV Nederland, TMF Nederland en Nickelodeon.

Omdat de zender TMF dan weg is, krijgt Nickelodeon een eigen frequentie (24/7). Ook Comedy Central zal profiteren van het feit de TMF weg is. Deze zender mag dan vanaf 15.00 uur al uitzenden.Voor 15.00 uur komt er een nieuwe zender genaamd Kindernet, die is opgericht met de samenwerking van Studio 100 en Nickelodeon. Die zal dan uitzenden vanaf 06.00 uur.

België

De Nederlandse TMF gaat mogelijk weg, maar hoe zit het met ons zuiderburen?
“Die beslissing is echter volledig afgestemd op de Nederlandse televisiemarkt,” zegt An Steylemans, woordvoerster van MTV België. “De plannen staan los van ons land.”

Over The Writtenaar

Ik ben anoniem, en een Blogger. Een ... annonieme Blogger. Bekijk alle berichten van The Writtenaar

3 responses to “TMF; het verhaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: