(FFsnel) NOS: VVD, CDA en PVV lijken er uit te zijn

Informateur Opstelten denkt zijn gesprekken met VVD, CDA en PVV vandaag te kunnen afronden. Dat betekent dan dat Rutte, Verhagen en Wilders het eens zijn over de koers van een rechts minderheidskabinet met gedoogsteun van de PVV.

Rond 13.00 uur komen de fractieleiders en hun secondanten weer bijeen in de kamer van de informateur in het gebouw van de eerste Kamer. Het kan zijn dat de vergadering nog de hele dag duurt.

CDA-fractie

Als de drie er vandaag inderdaad uit komen, worden de conceptteksten volgens een woordvoerder van Opstelten morgen voorgelegd aan de Kamerfracties. Met name naar het oordeel van de CDA-Kamerleden wordt gespannen uitgekeken. Begin september was er een crisis in de CDA-fractie, die met moeite werd bezworen. CDA-onderhandelaar Klink zei dat samenwerking met de PVV wat hem betreft “geen begaanbare weg” was. Hij trok zich uiteindelijk terug als Kamerlid.

Partijcongres

Andere ‘dissidenten’, Ad Koppejan en Kathleen Ferrier, zijn lid van de fractie gebleven. Zij hebben afgesproken het eindresultaat van de onderhandelingen af te wachten. Opstelten zegt de onderhandelaars donderdag bij hem terug te verwachten om verslag uit te brengen over het oordeel van de fracties. Mogelijk moeten dan nog afspraken worden aangepast. Bij het CDA mogen de partijleden zich nog over het akkoord uitspreken op een speciaal congres. Dat wordt mogelijk zaterdag gehouden.

Doorstart

De formatieonderhandelingen onder leiding van informateur Opstelten begonnen op 5 augustus, nadat VVD, CDA en PVV in informele gesprekken hadden besloten het samen te proberen. PVV-leider Wilders brak de onderhandelingen af na de crisis in de CDA-fractie, maar na het opstappen van Klink als Kamerlid kwam er een doorstart.

Bron: nos.nl -- 28/sept/2010 -- laatst geraadpleegd: 4/dec/2010

Over The Writtenaar

Ik ben anoniem, en een Blogger. Een ... annonieme Blogger. Bekijk alle berichten van The Writtenaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: